Барјаци са ликом Његоша, српске и црногорске заставе: Колона возила пролази кроз Београд /видео/

© Sputnik / Небојша ПоповићСрпска и црногорска застава увезане на молебану у Подгорици
Српска и црногорска застава увезане на молебану у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
На ауто-пијаци Бубањ поток форимира се колона возила у организацији Удружења "Кнез Мирослав".

Према речима председника Удружења Веска Драшковића реч је о протестном скупу у знак подршке угорженој цркви у Црној Гори и угорженом српском народу.

“Наше деловање је интензивније од оног момента када је на неки начин ћирилица протерана из Црне Горе, када је угрожен спрски језик, јер сматрамо да су то светиње које треба да се заштите. Сада, када је нападнута црква и када је објављен неки рат цркви, са жељом да она нестане на том подручју, ми смо се узнемирили и осећамо да треба да се сакупимо и дамо подршку на миран начин,” рекао је Драшковић Танјугу.

Он је навео да није реч о литији и да нису тражли балгослов од патријарха.

​Време је такво да нам нису потребни сукоби, нагласио је Драшковић и додао да је потребно да владају разум и разговор, како би се избегла велика штета по српски народ.

Навео је да ће колона кренути од Бубањ потока према аеродрому, вратити се према граду и на крају разићи на Мостарској петљи.

Окупљени у колони желе да изразе незадовољство и упуте апел и власти и опозицији у Црној Гори, као и свим људима који живе у Србији, али и у расејању, да је крање време да се заштите српске светиње и српски народ.

На питање да ли је ово протест против власти у Црној Гори, Драшковић је одговрио да није, да "они нису политичари и да се баве заштитом српског народа".

Одговарајући на питање да ли је протест организован баш данас због тога што су сутра избори у Црној Гори, Драшковић каже "случајност или намера, може се тумачити и као једно и као друго", наводећи да они нису одржали протесте током прошле две седмице, јер није било услова за то и да је ово био једини дан када је било могуће да се протест одржи, а да не засмета Београђанима.

Учесници протеста носе српске и црногорске заставе, као и барјаке са ликом Његоша.

Судећи по таблицама на аутомобилима, дошли су из различитих градова земље.

Пуштају патриотске и црквене песме као што су “Ој, Косово, Косово" "Говори, Господе" и "Пећка кандила"...

Међу окупљенима је и председник Српске деснице Миша Вацић.

Програм Удуржења, како каже Драшковић, усмерен је на очување црквене баштине, на помоћ људима на КиМ и свуда где се налази српски народ, али и други угожени грађани.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала