Хоће ли Вучић морати да одбије састанак са Трампом

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да уколико садржај захтева Америке према Србији по питању Косова и Метохије у Вашингтону 4. септембра буде онакав као што он претпоставља, онда до сусрета са председником Доналдом Трампом неће доћи.

Вучић је рекао да би, уколико би прихватио сусрет са председником Трампом, био први српски председник који би могао да има не само први сусрет са Авдулахом Хотијем и Трампом, већ и билатерални сусрет са америчким председником.

“Пошто мислим да знам шта може да буде садржај тог изненађења, јер то осећам, а не зато што имам податке, пре ће бити да ћу то да одбијем и да до тог сусрета неће доћи”, рекао је Вучић за ТВ Пинк одговарајући на питање да ли очекује да ће Трамп присуствовати састанку.

Истакао је да ће се преговори око економије лако завршити, али га, наводи, брину теме у наставку тог састанка.

“Ми почињемо у 10 сати ујутру по источном америчком времену са преговорима и разговорима о економији, ту се можемо договорити са Приштином за три, четири или пет сати, а онда имамо наставак, а ја чекам шта ће бити на наставку”, подвукао је Вучић.

„Суштина је да Авдулах Хоти и албански званичници говоре да иду по признање у САД. Било је и незваничних изјава лидера у региону да ћу морати да потпишем све што се стави у Вашингтону. С пажњом сам то саслушао. Очекујем изненађење, не либим се да то кажем, а извинићу се америчкој администрацији ако га не буде“, рекао је Вучић, гостујући на телевизији Пинк.

Вучић је навео да је видео агенду за састанак у Вашингтону, и да је само једна тачка била проблематична, али да му искуство говори да се неће зауставити на томе.

„Нажалост, мој политички нос неретко је добро осећао различите врсте и могућих изненађења и замки и свега другог“, додао је Вучић.

Председник Србије је навео да једина тема међународне заједнице, када је реч о Косову и Метохији, ма шта да су агенде, јесте признање Косова, пренео је Танјуг.

Он је додао да „плаћамо цену катастрофалних политичких потеза везаних за Косово у прошлости“.

 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала