Завршетак једне ере: Тролејбуси одлазе у заборав, мењају их електрични аутобуси /видео/

© Ruptly . СкриншотТролејбуси у Москви одлазе у пензију
Тролејбуси у Москви одлазе у пензију - Sputnik Србија
Пратите нас
Московске власти су укинуле тролејбусе и замениле их савременијим електричним аутобусима и аутобусима, који ће возити по тролејбуским рутама познатим Московљанима.

Прес служба Државног унитарног предузећа „Мосгортранс“ саопштила је да је одлука ступила на снагу у уторак, 25. августа. "Одлука о постепеном укидању тролејбуске службе није нам била лака, али схватамо да је ово корак напред. Будућност припада иновативном електричном транспорту", коментарисао је Леонид Антонов, генерални директор ГУП Мосгортранс. Тренутно у Москви постоји 36 рута којима саобраћају електрични аутобуси. Укупно ће на линијама саобраћати 450 електричних аутобуса, а до краја године њихов број ће се повећати на 600. Такође је саопштено да ће у главном граду бити остављена два ретро-тролејбуса „у знак поштовања“, који ће саобраћати на релацији од Комсомолског трга до улице Новорјазанскаја.

Рута није изабрана случајно, јер је у улици Новориазанскаја у јуну 1937. године отворен други тролејбуски парк. Поред тога, на овом подручју ускоро треба отворити Московски музеј транспорта, где ће, између осталих експоната, бити изложени тролејбуси различитих година.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала