Ђоковићево писмо: Не поштују нас, морамо показати јединство и снагу

© AP Photo / Mark J. TerrillНовак Ђоковић на Индијан Велсу
Новак Ђоковић на Индијан Велсу - Sputnik Србија
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић обратио се опширним писмом тениској јавности у коме говори о оснивању нове Уније играча.

Ђоковић је тренутно председник Савета играча, а пре неколико дана се појавила информација коју је пренео „Њујорк тајмс“, да је српски тенисер одлучио да поднесе оставку на ту функцију јер је незадовољан статусом који играчи имају.

Освајач овогодишњег Синсинати Мастера истиче да је спреман да крене на историјско путовање са новом Унијом играча.

„Драги играчи и пријатељи, као што знате, имао сам благословену тениску каријеру. Немам други интереса, осим одрживости и будућности тениса. Сарађујући са нашим колегом Васеком Поспишилом и десетином вас током година, трудили смо се да представљамо интересе играча на АТП-у и грен слемовима“.

Ђоковић је навео да су били одбијани чак иако је био број један на свету.

„Залупили су нам врата. Нису нас поштовали“, наводи Ђоковић у писму.

Додаје да је учествовао у тениској политици кроз Савет играча током последњих 10-15 година.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Ђоковић освојио Синсинати!

„Знајте да Унија играча није нов пројекат. Та идеја постоји већ 30 година. Многи играчи из различитих генерација су покушавали да саставе удружење или савез како би играчи имали бољу заступљеност у тениском екосистему. Много различитих фактора и разлога је зашто се то није десило, али вероватно главни је недостатак јединства. АТП структура је несавршена за играче. Не мислим да структура АТП-а помаже играчима. У прошлости је много пута доказано да је овај систем против играча“.

Ђоковић напомиње да за то никог посебно не криви, да мисли да би се већина сложила да се играчи не третирају како би требало у целом систему.

„На пример, прошле ноћи, АТП ЦЕО је за пет минута одлучио да ће отказати игру целог дана на турниру. Нико није питао, како мене, тако и друге играче који се такмиче на турниру. То је веома погрешно и показује да немају поштовања. То је само један пример“, наводи Ђоковић и додаје да је тешко бити председник у систему који не функционише.

„Удружење играча ће имати своје прве поверенике. Унија највероватније неће имати извршну позицију за доношење одлука у екосистему тениса, али ће се такође постепено мењати. Морамо показати своје јединство и снагу. Не зато што желимо да се боримо, већ зато што желимо да нас консултују, вреднују, поштују у свим великим одлукама које се дешавају у нашем спорту, а до сада то није био случај“, каже освајач 80 АТП титула.

„Пријатељи моји, од овог немам ништа. Промовишем само интересе играча и наш спорт. Надам се да разумете и желимо да нам се придружите на овом историјском путовању. Очигледно је да ћемо Васек Поспишил и ја поднети оставке у Савету играча чим званично оснујемо Асоцијацију играча“, закључио је Ђоковић, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала