Министарство одбране Црне Горе опет „пуца“ на Спутњик

© AP Photo / Darko VojinovicВојска Црне Горе
Војска Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Омиљена дисциплина Министарства одбране Црне Горе је да демантује информације Спутњика Србија. Наравно, увек „пуцају“ у потпуно истините информације али оне које их, очигледно, највише боле.

Тако смо данас, усред изборног дана објавили проверену и потпуно аутентичну вест да су црногорски војни капетан и 10 војника који су послати на испомоћ полицији на чување границе Кула, у близини Рожаја, демонстративно предали оружје и отишли у Никшић на гласање.

Према сведочењу из прве руке, било је предвиђено да војници гласају писмом, али су затражили да један од њих буде у „комисији“ која та писма носи. Пошто им то није дозвољено, одлучили су да оду на гласање у Никшић на њихова бирачка места. Министарство одбране је, покушавши да демантује ту вест која је одјекнула у читавом региону, своју верзију приче објавило путем  званичног твитер налога.

Саопштили су, између осталог, да је деветорици припадника Војске Црне Горе, који се налазе на задатку испомоћи граничној полицији у рејону Рожаја, јутрос омогућено да гласају у Никшићу. Њима је, пише у „демантију”, организован превоз до места гласања, након чега су се упутили назад на радно место, а да су тренутно у близини Kолашина.

Разумемо потребу да Министарство одбране хитно покуша да санира политичку штету због обелодањивања оваквог догађаја током изборног дана али они у свом невештом саопштењу ништа у суштини нису негирали. Осим што понављају да Спутњик лаже.
Војска Црна Гора - Sputnik Србија
Капетан и 10 војника демонстративно предали оружје и отишли у Никшић да гласају

Наиме, Спутњик није ни тврдио да војницима који су решили да не гласају писмом већ да оду у Никшић на бирачко место, није обезбеђен превоз, како би могли и да се врате на посао, већ смо написали да су отишли приватним комбијем. Спутњик није ни тврдио да се војници нису вратили на своје дужности, нити смо се тиме бавили.

Такође, нисмо тврдили ни да Министарство одбране није свим својим припадницима омогућило да остваре бирачка права јер заиста верујемо да им то нико не може ни ускратити.

Дакле, стојимо иза истините вести да су војници одбили да гласају писмом што им је понуђено и да су отишли у Никшић да остваре своја уставом загарантована права. Као и увек, објављене информације смо проверили из два релевантна извора које из разумљивих разлога не можемо да откријемо.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала