Вучић: Неће моћи за Косово да праве рачун без крчмара, разговараћу и са Меркеловом

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поручио је да се варају сви који мисле да ће моћи по питању КиМ да праве рачун без крчмара.

Србија неће више прихватати улогу губитника деведесетих година, нити ће плаћати цех "за све госте у кафани", поручио је председник у изјави новинарима на Бледу.

Вучић је, уочи сутрашњег Бледског стратешког форума, разговарао са премијером Словеније Јанезом Јаншом, као и са представницима земаља у региону и објаснио им позицију Србије по питању КиМ и затражио њихову подршку.

„Говорио сам о проблемима које имамо по питању КиМ и затражио подршку“, рекао је Вучић и истакао да мисли да смо надомак значајних промена и у Европи и у свету, које, ипак, неће ићи лако, али свакако брже него до сада.

Каже да ће се сутра на Бледу на главном панелу чути и друга мишљења.

„Нико не треба да помисли да ће Србија бити унижена“

Истиче да се варају сви који мисле да је једино решење да Србија и да све што може и прихвати да буде губитник и прође кроз катарзу након деведестих година.

Вучић је истакао да нико не треба да помисли да ће Србија бити унижена и може да ниподаштава српски народ, као другоразредни који треба да плати у кафани цех за све.

Срби треба да буду једнако третирани, нагласио је Вучић и истакао да би све друго било прављење рачуна без крчмара.

Вучић је нагласио да је позиција Србије снажна и чврста.

Он је рекао да ће сутра разговарати са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

 „Разговараћемо о свим важним темама, а Косово и Метохија биће главна тема, као и посета Вашинготну и Бриселу, и покушаћу да се изборим за бољу позицију Србије“, рекао је он и додао да је "направио мини план шта да изложи најмоћијој жени света и да се за то избори".

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала