Држава ће оштро реаговати: Др Кон објаснио шта значи ванредна одлука Кризног штаба

© Sputnik / Бранко МаксимовићПредраг Кон на конференцији „Свет после вируса корона“
Предраг Кон на конференцији  „Свет после вируса корона“  - Sputnik Србија
Пратите нас
Држава ће оштро реаговати према онима који не поштују епидемиолошке мере, а доћи ће и до координисане акције МУП-а и инспекција, рекао је епидемиолог Предраг Кон.

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је вечерас за РТС да на ванредној седници Кризног штаба нису донете нове мере, већ је договорено строже спровођење контроле поштовања већ уведених противепидемијских мера,

„Ми смо постали сведоци прилично честог нарушавања свих мера, и то свесно“, рекао је Кон.

Он је нагласио да се у затвореним просторима одржавају концерти, док публика скандира и и пева.

Каже да су то места супер преношења, где једна особа у тим местима може да зарази њих 15.

Кон је рекао да мере које су на снази дају резултате и да се не сме дозволити да поново подигнемо вирус, нарочито уочи поласка у школу.

Министар здравља Златибор Лончар поново је данас апеловао на све да поштују прописане мере у циљу спречавања ширења вируса корона и поручио да ће они који их се не буду придржавали бити строго кажњавани, без изузетака.

министар је навео, гостујући на ТВ Пинк, да су се појавили снимци окупљања у затвореном простору где је дозвољено максимално 30 људи, а било их је 200, 300, 500, 600, као и да је било концерата, пена партија са више стотина људи...те поручио да се то неће толерисати.

„Казне ће бити драконске јер не желимо да дозволимо да нам се дешавају ствари које нико нормалан неће да ради себи и другима, да би неко имао пар сати задовољства. Људи, није време, сачекајте да ово прође, да се појави вакцина и уђемо у безбедну зону. Сви бисмо волели да се поводимо, али није време“, рекао је министар.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала