Ко је човек који је побрао сву славу Милу испред носа

Пратите нас
„Срећно нам било. Црна Гора је постала слободна држава свих грађана“ -постизборна је порука Здравка Кривокапића, лидера победничке опозиционе коалиције “За будућност Црне Горе” на парламентарним изборима, који је до недавно живео далеко од очију шире јавности.

Након јучерашњих парламентарних избора у Црној Гори побрао је сву славу изборне ноћи, не само због остварених резултата коалиције коју предводи, већ и због порука које је послао.

Бацио је сенку на Ђукановића и побрао сву славу

За себе каже да није политичар, али је његово обраћање грађанима, синоћ, у Изборном штабу, на многе оставило јак утисак, због пружања руке помирења противницима и поруке да реваншизма неће бити ни према коме.

Када се у штабу у једном тренутку заорило “Мило лопове", Кривокапић је реаговао: “Немојте то, молим вас, у мом присуству”, што је поздрављено аплаузом.

Појавио се недавно и рекао истину

Кривокапић се на политичкој сцени Црне Горе појавио недавно као један од оснивача НВО “Не дамо Црну Гору”, која се сматра блиском Митрополији црногорско-приморској, а која је у кратком року организовала низ јавних трибина, на којима су учествовали епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић…

У јавним иступима понављао је да у Црној Гори, вероватно, ништа није случајно, али и да би Закон о слободи вероисповести требало да буде повучен.

Говорио је и да промену власти не жели лично, већ да то желе грађани, који тридесет година живе по принципу „завади, па владај“.

Сматрао је да је природно да три опозиционе коалиције „За будућност Црне Горе“, Демократе и УРА треба да формирају владу за, како је говорио, будућност и спас Црне Горе.

Народну коалицију "За будућност Црне Горе" чине Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности.

Сматра да су главни окидач за рушење актуелне владе литије.

“Литије су Истина. Истина је ослободила народ. Ослобођен народ је достојанственим ходом у величанственој тишини слао јадну поруку - Не дамо светиње, доста нам је лажи и подвала”, говорио је Кривокапић.

Кривокапић је, иначе, професор Машинског факултета у Подгорици и један од 57 унверзитетских професора који су се прикључили литијама. 

Митрополит црногорско приморски Амфилохије  - Sputnik Србија
Дирљив загрљај који симболише велике промене у Црној Гори

С првим појављивањем је поручио да се Закон о слободи вероисповести не може поправити, већ да се може само повући.

Из дана у дан смо све бројнији и иза учесника литија стоји амбасада Исуса Христа, а не америчка ни руска, нарочито не српска амбасада“, гворио је Кривокапић.

Према последњим истраживања уочи јучерашњих избора у Црној Гори, Кривокапић је најпопуларнија јавна личност.

Своје појављивање у политици објашњава речима да је све почело од одбране Закона за слободу вероисповести, који је покренуо читав црногорски народ.

“Осећајући као обавезу према својим прецима укључио сам се у те активности и био један од организатора професора који су дигли глас у одбрани светиња. Тако се десио мој улазак у политику, без неке намере или некаквог пројектовања са стране. Код нас мало шта може тако да се деси, али ово је баш било тако”, говорио је Кривокапић.

Рођен је у Никшићу септембра 1958. године. Дипломирао је 1981. године на Машинском факултету Универзитета Црне Горе, смер Производно машинство, као први дипломац генерације.

На постдипломске студије уписао се 1983. године на Машинском факултету у Београду.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала