Косачов: Нова власт у Црној Гори може променити политику према Русији

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на Спаску кулу и зидине Кремља у Москви
Поглед на Спаску кулу и зидине Кремља у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф Међународног комитета Савета федерације Константин Косачов сматра да би Црна Гора након парламентарних избора могла да промени стратешки курс и да одустане од антируске оријентације.
„Судећи по свему, у Црној Гори се након парламентарних избора може променити не само распоред политичких сила, него и стратешки курс. Странка Мила Ђукановића, која је владала три деценије, први пут не добија већину. Овог пута нису успели да одиграју на руску карту, коју су бацали у сами центар предизборне кампање“, написао је Косачов на Фејсбуку.

Он је такође указао на то да су „кружиле легенде“ о корумпираности претходне власти у Црној Гори и њиховој вези са криминалом. Косачов је истакао да је Ђукановић „европско покровитељство“ плаћао про-НАТО и антируском оријентацијом.

Руски сенатор је претпоставио да постоји могућност да „ћемо поново видети другачију Црну Гору коју су вековима са суседном Србијом и блиском Русијом повезивали заједнички интереси и искрене симпатије, и коју Руси данас толико воле, упркос политичким неслагањима“.

Срећно, Црна Горо!“, поручио је руски сенатор на крају.

У Црној Гори су у недељу одржани парламентарни избори. На основу 100 одсто обрађеног узорка, коалиција ДПС - Одлучно за Црну Гору Мило Ђукановић има 35,41 одсто гласова изашлих бирача, а коалиција „За будућност Црне Горе“ 32,81 одсто, саопштио је ЦДТ.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала