Кремљ: Тренутно нема говора о активирању резервних снага у Белорусији

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаДмитриј Песков
Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Тренутно нема говора о активирању руских резервних снага у Белорусији, јер је ситуација у тој земљи под контролом, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Желео бих још једном да нагласим да тренутно нема говора о активирању те резерве. Председник је такође на све начине истицао да се ту ради само о екстремној ситуацији, о ситуацији када екстремистички елементи пређу на директну дестабилизацију. Али сада видимо да је стање под контролом и стога нема смисла да се говори о томе“, истакао је портпарол руског председника.

Песков је такође истакао да, уколико дође до такве ситуације, сагласност Савета федерације неће бити потребна, „јер су то обавезе Русије, које је ратификовао парламент“.

„У овом случају ни на који начин се нећемо бавити хипотетичким резоновањем. Реч је о споразумима које је ратификовао руски парламент и који предвиђају одређене обавезе Русије. Председник Путин је имао у виду те обавезе“, објаснио је Песков, одговарајући на питање да ли је по руском закону за слање руских полицајаца у суседну земљу неопходна сагласност Савета федерације и сенатора.

Раније је руски председник Владимир Путин изјавио да је формирао резерву припадника полиције који ће уколико буде потребно помоћи Белорусији, али да се та резерва неће користити док ситуација не измакне контроли.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала