Минск ће бити приморан да одговори на санкције балтичких земаља

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Белорусије у Минску
Зграда Министарства спољних послова Белорусије у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Минск ће бити принуђен да адекватно одговори на санкције балтичких земаља, изјавио је за Спутњик портпарол белоруског Министарства спољних послова Анатолиј Глаз.
„Наши балтички суседи такође су покренули и санкције. Раније смо говорили да ће Белорусија бити принуђена да предузме одговарајуће реципрочне мере против иницијатора таквих корака. И то ће бити учињено“, рекао је портпарол.

Он је додао да Минск сматра одлуку Литваније, Летоније и Естоније да уведу санкције исхитреном и сматра да ће санкције Белорусији довести до супротног ефекта.

„Није јасно на који начин Литванија, Летонија и Естонија овим кораком намеравају да подрже суверенитет и независност Белорусије, о чему толико говоре“, рекао је Глаз.

Рига, престоница Летоније - Sputnik Србија
Летонија забрањује улазак у земљу белоруским званичницима
„Али толика упорна жеља да се понављају своје грешке и безумно креће по зачараном кругу изазива искрено разочарање. Како је познато, највећа глупост је чинити исто и надати се другачијем резултату“, истакао је портпарол.

Приметио је да историја независне белоруске државе речито потврђује да сваки покушај увођења санкција Белорусији доводи њихове иницијаторе само до супротног ефекта.

„Апсолутно смо уверени да данашња одлука Литваније, Летоније и Естоније такође неће бити изузетак“, нагласио је Глаз.

Он је, међутим, уверен да ће се брзо повратити здрав разум балтичких земаља.

Раније је министарка унутрашњих послова Литваније Рита Тамашунене потписала наредбу о забрани уласка у земљу 30 држављана Белорусије. Сличне санкције најавила су и министарства спољних послова Летоније и Естоније.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала