Немачки министар: Оловни облаци се надвили над наше односе са Москвом

© Flickr / Frank HaaseРајхстаг, седиште Бундестага, Немачка
Рајхстаг, седиште Бундестага, Немачка - Sputnik Србија
Пратите нас
Европи су потребни конструктивни односи са Москвом, али санкције против Русије треба да остану на снази све док се ситуација не промени, изјавио је шеф немачке дипломатије Хајко Мас.
„Са једне стране, потребан нам је конструктиван однос са Москвом, јер без Русије Европа не може да осигура своју безбедност…Са друге стране, оловни облаци су се надвили изнад наших односа и санкције треба да остану на снази, ако се ништа не промени“, рекао је Мас, говорећи у Паризу пред амбасадорима Француске у европским државама.

„Наравно, ми очекујемо да ће Русија активније учествовати у разјашњењу случаја Алексеја Наваљног“, додао је он.

Мас је раније изјавио да је Немачка је спремна да уведе дипломатске санкције против Русије, ако у Берлину закључе да Москва стоји иза хоспитализације руског опозиционара Алексеја Наваљног.

Хоспитализација Наваљног

Алексеју Наваљном је је средином прошлог месеца позлило на лету из Томска у Москву. Авион је хитно слетео у Омску. Опозициони лидер превезен је у болницу где је пао у кому. У почетку се претпостављало да је Наваљни отрован нечим што му је сипано у чај на аеродрому.

Лекари болнице у Омску саопштили су да му је здравствено стање стабилно и да, према резултатима обављених испитивања, код Наваљног нису пронађени знаци тровања, мождарног удара, инфаркта, инфекција, нити вируса корона.

Руски блогер у суботу је из Омска пребачен на клинику у Берлину „Шарите“, на захтев његове супруге.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала