Опозиција у Црној Гори вратила Будву, Андријевицу, Котор...

© Sputnik / Ольга Головко / Уђи у базу фотографијаБудва
Будва - Sputnik Србија
Пратите нас
Демократска партија социјалиста декласирана је Будви, а убедљиви победник локалних избора у тој општини је коалиција окупљена око Демократског фронта, показују прелиминарни подаци Центра за мониторинг, према којима је та коалиција освојила 40,2 одсто гласова.

То су резултати након обрађених 44,4 одсто гласачких листића.

Према истом узорку, ДПС је освојио 31,2 а Демократе 18,6 одсто гласова. Грађанском покрету УРА поверење је поклонило 3,5 а СДП-у 3,4 одсто грађана са бирачким правом.

„Вијестима“ је синоћ из штаба Демократа незванично саопштено да ће у новом сазиву локалног парламента коалиција ДФ-а имати 14, Демократе шест, ДПС 11 и УРА и СДП по одборника...

„Успели смо да ослободимо Будву и Црну Гору... Можемо слободно рећи да смо разбили ДПС. Кад је режим напао цркву, знали смо да ћемо победити“, рекао је синоћ носилац листе За бољу Будву Марко Бато Царевић.

ДПС изгубила у Тивту после 24 године

Демократска партија социјалиста, по свему судећи, изгубила је власт у Тивту након 24 године. Према незваничним информацијама, Грађанска листа Народ побјеђује, на тим изборима освојила је 3.514 гласова, док је ДПС остварио резултат од 3.012 гласова.

Носилац листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Обрађено 100 одсто гласова: Опозиција може да формира власт

Изборни штабови странака, иако синоћ нико није имао комплетне резултате са бирачких места, баратали су подацима да ће у новом сазиву Скупштине општине Тиват — 14 мандата имати „Народ побјеђује“, ДПС 12, СД и Бокешки Форум по два, а ХГИ и СДП по један.

То значи да ће о новој већини у тиватском парламенту пресудан бити глас одборника СДП-а.

Досадашњи тренд показује да је ДПС изгубио рејтинг на скоро свим до сада обрађеним бирачким местима.

Опозиција победила и у Котору

Которске Демократе тврде да је опозиција поново преузела власт и у том граду — на 100 одсто обрађеног узорка, тврде из те странке, ДПС има 11 мандата, Демократе 9, ДФ, осам, а УРА, Социјалисти, Либерална партија, Социјалдемократе и Социјалдемократска партија по један мандат.

Подаци ЦЕМИ-ја, на обрађених 41 одсто гласова, показују да је за ДПС гласало 33,9 одсто бирача, за Демократе 23,4, а за коалицију окупљену око ДФ-а 16,8 одсто гласова...

Полиција у Подгорици после избора - Sputnik Србија
Инцидент у Никшићу: Аутомобилом улетео у групу присталица опозиције, неколико повређено /видео/

После девет година, ДПС је изгубио власт у Андријевици, саопштено је „Вијестима“. У Општинској изборној комисији потврдили су да је коалиција За будућност Црне Горе освојила 13, а Мир је наша нација (Демократе) три одборничка мандата, што је је за мандат више од ДПС који има 15 одборничких места.

Речено је да је преостало да се преброји још једно мање бирачко место, али да се тај резултат не доводи у питање.

Према незваничним информацијама, пораз је признао и досадашњи председник општине Срђан Масовић (ДПС).

ДПС-у у Гусињу највише гласова, али ће морати у коалицију

На локалним изборима у Гусињу, листа ДПС-а освојила је највише гласова, али ће морати да формира коалицију са мањим партнерима.

Према подацима Телевизије Вијести, ДПС је освојио 776 гласова, Социјалдемократе око 500, Албанска коалиција 469, а Бошњачка странка 242 гласа.

Према истим подацима, опозиционе СДП и СНП узеле су по мандат. Резултати ЦЕМИ-ја, на 30 одсто обрађених података, говоре да је за ДПС гласало 48 одсто грађана, за СД 28,4 и Бошњачку странку 13,3 одсто бирача из те општине...

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала