РПЦ: Након промене власти у Црној Гори треба променити и закон о слободи вероисповести

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаСпаска кула у московском Кремљу
Спаска кула у московском Кремљу - Sputnik Србија
Пратите нас
Московска патријаршија се нада да ће, након промене власти у Црној Гори, бити ревидиран закон о одузимању храмова и светиња Српској православној цркви.
„Прерано је давати одређене изјаве: треба сачекати формирање парламентарне коалиције. Ипак, очигледно је да је Демократска партија социјалиста изгубила већину. Неочекивано велика активност црногорских бирача показала је да су осећања верника снажно погођена антицрквеном делатношћу претходног режима“, рекао је Спутњику заменик шефа одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије протојереј Николај Балашов, коментаришући изборе у Црној Гори.

Представник Руске цркве је изразио наду да ће „парламент ревидирати закон који је усвојен на захтев одлазеће власти, којим се предвиђа могућност одузимања храмова и других светиња у корист државе“.

Руска православна црква, кроз изјаве патријарха, Светог синода, истакнутих архијереја, више пута је изражавала подршку канонској Српској православној цркви у Црној Гори, критикујући садржај закона „О слободи вероисповести који задире у њена права“, подсетио је Балашов.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала