Ситуација у Црној Гори је интересантна: Изасланик ЕУ о изборима

© AP Photo / Virginia MayoМирослав Лајчак
Мирослав Лајчак - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог о Косову Мирослав Лајчак оценио је данас да је ситуација у Црној Гори, након парламентарних избора, интересантна, али није желео да детаљније коментарише.

„То је добро питање, али је прерано да се улази у спекулације“, оценио је Лајчак одговарајући на питање на 15. Бледском стратешком форуму како види ситуацију у вези са изборима у Црној Гори.

Он је додао да треба сачекати још неколико дана док не стигну званични резултати, преноси Танјуг.

Косовски дијалог — динамичнији

Лајчак је рекао да ће процес дијалога између Београда и Приштине бити динамизован, наводећи да ће се партнери ЕУ у Бриселу састајати неколико пута месечно како би се што пре постигло свеобухватно решење.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC„Вучић и Хоти да се спреме да више времена проводе у Бриселу“
Ситуација у Црној Гори је интересантна: Изасланик ЕУ о изборима - Sputnik Србија
„Вучић и Хоти да се спреме да више времена проводе у Бриселу“

„О томе сам већ сам обавестио председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Авдулаха Хотија. Они треба да се спреме да више времена проводе у Бриселу, јер нормализација односа није чин, него процес“, истакао је Лајчак.

Нема одуговлачења

Он је подвукао да не постоји рок за постизање свеобухватног решења, али је навео да нема ни потребе за одуговлачењем тог процеса.

„Ако одредите рок, онда сте пред себе већ ставили нешто што би могло да утиче на наш рад. Нема разлога да одуговлачимо, али морамо да дамо онолико времена колико је потребно за тај процес“, навео је Лајчак.

Подсетио је да су до сада одржана два састанка лидера две стране, један виртуелан и један физички, као и три састанка на експертском нивоу и најавио да ће наредних дана бити одржан по још један такав састанак.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала