Ђоковић уз мање осцилације „сломио“ Џумхура

© AP Photo / Frank FranklinНовак Ђоковић на Ју-ес опену
Новак Ђоковић на Ју-ес опену - Sputnik Србија
Пратите нас
Новак Ђоковић рутински се пласирао у друго коло Ју-ес опена остваривши 24. узастопну победу у 2020. Ђоковић је после двочасовне борбе савладао Дамира Џумхура у три сета са 6:1, 6:4, 6:1.

Србин је тако и трећи пут надиграо босанскохерцеговачког тенисера у међусобним дуелима, без изгубљеног сета. Ђоковић ће у другој рунди Ју-ес опена играти против Британца Кајла Едмунда који је савладао Казахстанца Александра Бублика у четири сета 2:6, 7:5, 7:5, 6:0.

Новак је кренуо силовито на „Артур Ешу“, након што је спасао брејк лопту у првом сервис-гему одмах је одузео сервис ривалу, а потом још једном направио брејк па је после само 17 минута водио 4:0. Након тога је рутински привео сет крају са лаганих 6:1.

© AP Photo / Frank FranklinНовак Ђоковић је трећи пут надиграо босанскохерцеговачког тенисера у међусобним дуелима, без изгубљеног сета.
Ђоковић уз мање осцилације „сломио“ Џумхура - Sputnik Србија
Новак Ђоковић је трећи пут надиграо босанскохерцеговачког тенисера у међусобним дуелима, без изгубљеног сета.

Кренуо је Ђоковић одлично и у другом сету, направио брејк за 2:1, али онда крећу проблеми. Губи концентрацију након расправе са судијом око пешкира, што Џумхур користи и враћа сервис.

Уследила је жестока борба, Новак није успевао да пронађе ритам, али спасава три брејк лопте и спречава ривала да потпуно преокрене меч. Међутим, с друге стране није имао довољно мира да "сломи" отпор Сарајлије, па пропушта чак шест брејк лопти у седмом гему сета.

Ипак, чим је обуздао своје емоције, Ђоковић прави брејк којим прелама сет за 6:4, а испоставило се и цео меч, преноси портал "Б92".

У трећем сету знатно подиже ниво своје игре, док Џумхур губи дах, па Ђоковић са три брејка стиже до коначне победе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала