Ниманбегу: Разговараћемо са мањинским партијама око позиционирања са будућом већином

© Фото : СкриншотПотпредседник Скупштине Црне Горе Генци Ниманбегу
Потпредседник Скупштине Црне Горе Генци Ниманбегу  - Sputnik Србија
Пратите нас
Наредних дана састаћемо се са другом албанском коалицијом и са осталим мањинским партијама како бисмо разговарали око позиционирања са будућом већином у Црној Гори, рекао је потпредседник албанске партије „Форца“ и Скупштине Црне Горе Генци Ниманбегу.

На питање како види конфигурацију будуће већине у Црној Гори Ниманбегу је одговорио:

“Ово ће бити нова реалност, и ова реалност ће имати своје изазове сто се тиче атланских и европских интеграција јер је чињеница да је просрпски блок добио 37 мандата што је велики раст. То значи да ће Црна Гора имати промјене која ће имати ново позиционирање у много питања, и ми као албански фактор у Црној Гори учинићемо све да обезбедимо добре односе са суседним државама и наставак евроатлантских интеграција".

Главне дебате у кампањи су били економско стање и незапосленост и ово су главни изазови грађана Црне Горе, каже Ниманбегу, преносе подгоричке Вијести.

"Ми после више деценија осећамо дискриминацију поготово у сфери економског развоја и запошљавања тако да мислим да ће Црна Гора имати ново позиционирање у региону али то је нешто чиме ћемо се суочавати", казао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала