Познати режисер предвиђа: Историја ће се поновити, Трамп ће остати председник!

© AP Photo / Matt RourkeМајкл Мур
Мајкл Мур - Sputnik Србија
Пратите нас
Познати режисер Мајкл Мур предвидео је да ће Доналд Трамп победити на председничким изборима 2016. године, упркос томе што су све водеће анкете у САД тврдиле супротно и фаворизовале тадашњег кандидата демократа Хилари Клинтон. Према његовим прогнозама за овогодишње изборе, историја ће се поновити.

„Доналд Трамп иде ка победи на председничким изборима у новембру 2020. године у САД-у, подстакнут вансеријским ентузијазмом који показују његове присталице“, рекао је познати режисер.

Аутор Фаренхајтаа 9/11 и других награђиваних документарних филмова, чврсти присталица демократа, упозорио је у објави на Фејсбуку да је Трампова предизборна кампања имала замах у кључним државама као што су Минесота и Мичиген.

Упозоравајући да Трамп према неким анкетама води у кључним областима у односу на демократског ривала Џоа Бајдена, Мур је поставио реторичко питање:

„Да ли сте спремни за Трампову победу? Да ли сте ментално спремни да вас Трамп поново надмудри?“

Он је наставио да позива бирачко тело да се отресе „самозадовољства“ и да делује ако жели да се „отараси Трампа“.

Нудећи, како тврди, „проверу реалности“, Мур је подсетио на своја предвиђања везана за председничке изборе 2016. године, када је укрштање бројева водећих америчких анкета фаворизовало Хилари Клинтон у трци за Белу кућу.

„Упозоравам вас скоро 10 седмица унапред. Ниво ентузијазма 60 милиона Трампових присталица је вансеријски! За Џоа, не толико... Не препуштајте демократама да се реше Трампа. Ви морате да се отарасите Трампа. Наредних 67 дана морамо да се будимо сигурни да ће свако од нас да изведе стотину људи да гласају. Делујте сада“, поручио је Мур.

„Људски Молотовљев коктел“

Пре председничких избора 2016. године, Муре је одржао говор у градској кући у Охају, где је предвидео Трампову победу, пише „Хил“.

Да би доказао своје мишљење, Мур је публици казао да је Трамп отишао у економски клуб у Детроиту и рекао Фордовим руководиоцима:

„Ако затворите ове фабрике као што планирате у Детроиту и изградите их у Мексику, поставићу царину од 35 одсто на те аутомобиле када их вратите назад и нико их неће купити“.

Према филмском ствараоцу, ово је била „музика за уши“ „повређених“ људи у Мичигену, Охају, Пенсилванији и Висконсину, чији је живот „уништила елита“.

© AP Photo / Andrew Harnik„Трам је људски Молотовљев коктел огорчене средње класе“
Познати режисер предвиђа: Историја ће се поновити, Трамп ће остати председник! - Sputnik Србија
„Трам је људски Молотовљев коктел огорчене средње класе“

„Корпоративна Америка мрзи Трампа. Волстрит мрзи Трампа. Политичари мрзе Трампа. Медији мрзе Трампа... И зато сваки претучени, безимени, заборављени радник, који је некада био део онога што се називало средњом класом, воли Трампа. Он је људски Молотовљев коктел којег су чекали. Људска ручна бомба коју могу легално да баце на систем који им је украо живот“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала