Премијер Белорусије: Готово је с причом о штрајковима

© Sputnik / Viktor TolochkoПротести испред фабрике трактора у Белорусији
Протести испред фабрике трактора у Белорусији - Sputnik Србија
Пратите нас
Белоруски премијер Роман Головченко каже да предузећа у земљи раде нормално и да је тема штрајкова „скинута с дневног реда“.
„Ко хоће да ради, тај ради. Тамо где су људи заузети послом ни за шта друго нема времена. Ту смо тему скинули с дневног реда. Њу ‘потежу’ они који би реалност да замене жељама“, рекао је премијер током радне посете Витебску.

Прокоментарисао је и информације које су се појавиле на интернету о обустави рада у неким погонима, истакавши да сва предузећа раде.

Подсетимо, председнички избори у Белорусији одржани су 9. августа. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је са 80,08 одсто освојених гласова победио актуелни председник Александар Лукашенко, док је на другом месту била кандидат Светлана Тихановска.

Увече истог дана, грађани незадовољни организацијом и резултатима гласања изашли су на улице. Током протеста приведено је око седам хиљада демонстраната, а хоспитализовано неколико стотина људи, међу којима и припадници полиције.

У неким предузећима и фабрика људи су одлучили да штрајкују како би исказали солидарност са онима који излазе на мирне протесте и који су повређени приликом грубих притварања, као и да покажу своје неслагање са резултатима председничких избора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала