Русија упозорава: Америчке војне вежбе код руских граница изузетно опасне

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Министарство одбране Украјине / Војне вежбе "Морски поветарац" на Црном мору у којима учествују бродови Украјине, Грузије, Румуније, Турске, Летоније и САД
Војне вежбе Морски поветарац на Црном мору у којима учествују бродови Украјине, Грузије, Румуније, Турске, Летоније и САД - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасада Русије у Вашингтону саопштила је да су војне вежбе оружаних снага САД које се одржавају у Естонији у непосредној близини руских граница опасне и провокативне.

„Русија је више пута предлагала Америци и њиховим савезницима да ограниче активности тренинга и обуке и да војне вежбе одржавају даље од 'контакт линије' Русија-НАТО. Сматрамо да је деловање оружаних снага у Естонији провокативно и изузетно опасно за регионалну стабилност“, наводи се у саопштењу руске амбасаде.

Руска страна се пита како би реаговали Американци у случају одржавања сличних вежби руске војске код граница САД.

„Чему демонстративно звецкање оружјем? Какав сигнал НАТО земље желе да пошаљу? Ко заиста подстиче напетост у Европи? Све се одиграва у светлу заоштравања политичке ситуације у том региону европског континента“, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала