Агенција: Америка нема разлога да сумња у закључак Берлина да је Наваљни отрован „новичоком“

© AP Photo / Alex BrandonБела кућа
Бела кућа - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Државе немају разлога да сумњају у закључак немачких власти да је руски блогер Алексеј Наваљни отрован „новичоком“, јавља агенција Ројтерс позивајући се на изворе у власти.

У исто време из Беле куће поручују да су САД дубоко забринуте због закључака немачких власти и да ће заједно са савезницима учинити све да одговорни буду приведени правди.

Тровање Наваљног је за сваку осуду. Русија је раније већ примењивала хемијско нервно-паралитичко средство ‘новичок’. Сарађиваћемо са савезницима и међународном заједницом како би ти људи у Русији били приведени правди ма куда водили докази. И увешћемо ограничења на средства њиховог злонамерног деловања“, рекао је представник Савета за безбедност Беле куће Џон Улиот.

Раније данас немачка влада је саопштила да су војни токсиколози установили да је Наваљни отрован супстанцом из групе „Новичок“.

На иницијативу болнице „Шарите“ специјализована лабораторија Бундесвера спровела је токсиколошке анализе користећи узорке добијене од Алексеја Наваљног.

На тај начин су пружени недвосмислени докази о присуству отровног хемијског нервног агенса из групе „Новичок“, изјавио је портпарол немачке владе Штефен Зајберт.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала