Амерички магазин прогласио најбољи руски војни авион

© Sputnik / Host photo agency / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаСтратешки бомбардер Ту-160 током ваздушног дела војне параде поводом победе у Другом светском рату
Стратешки бомбардер Ту-160 током ваздушног дела војне параде поводом победе у Другом светском рату - Sputnik Србија
Пратите нас
Супсерсонични стратешки бомбардер-носач ракета Ту-160 је најопаснији руски војни авион, пише магазин Aviation Week & Space Technology.

Аутор чланка назива Ту-160 највећим војним авионом на свету. Наводећи борбене квалитете бомбардера, указује се да ће, након предстојеће модернизације, Ту-160 добити ракету Х-БД која ће повећати дужину лета.

Он подсећа да се у саставу Ваздушно-космичких снага у овом тренутку налази 17 бомбардера Ту-160, али да је Министарство одбране закључило уговор за испоруку још десетак бомбардера до 2027. године.

У тексту је наглашено учешће руских носача ракета у борби против тероризма у Сирији, као и летови Ту-160 у Венецуелу и Јужну Африку.

Ту-160 је суперсонични стратешки бомбардер са промењеном геометријом крила. Он може носити, како конвенционално, тако и нуклеарно оружје и намењен је за уништење најважнијих циљева у удаљеним географским подручјима. Током модернизације значајно је увећана укупна ефикасност авиона, док је домет лета порастао за хиљаду километара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала