Амерички медији: Руски „Хермес“ – нови „убица“ западних тенкова

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаПротивтенковски ракетни систем "Хермес" на форуму "Армија 2020"
Противтенковски ракетни систем Хермес на форуму Армија 2020 - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски противтенковски систем „Хермес“ може постати „убица“ западних тенкова, пише „Нешенал интерест“.

Ракетни систем дугог домета са навођеним оружјем „Хермес“ представљен је на Међународном војно-техничком форуму „Армија 2020“.

Аутор чланка скреће пажњу на то да је систем опремљен суперсоничним ракетама дугог домета, које су способне да униште запади тенк са гаранцијом од скоро сто одсто. Нова муниција може летети четири пута брже од брзине звука. Како се наводи у чланку, та муниција може заузети посебно место између високо прецизне муниције и противавионских система.

„Хермес“ поседује компактни борбени модул са лансирним системима предвиђеним за шест ракета. Предвиђен је за истовремено гађање шест мета. Бојева глава на ракетама је фугасно-распрскавајућа и садржи 20 килограма ТНТ-а. Домет паљбе „Хермеса“ је до сто километара.

Противтенковски систем се може употребљавати за уништавање непријатељских оклопних возила, командних или штабних возила, комуникационих центара, складишта. Борбени модул се инсталира на било коју шасију, укључујући оклопна возила. Аутор чланка сматра да ће то, вероватно, омогућити предност постојећим платформама.

„Хермес“ располаже са неколико беспилотних летелица за извиђање и навођење, које омогућавају отркивање мете.

У чланку се закључује да нови руски противтенковски систем може направити пробој у сфери противтенковског оружја. У поређењу са „Хермесом“, амерички противтенковски систем „Џавелин“ је дефинитивно застарео.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала