Брисел: Руска влада да спроведе детаљну и транспарентну истрагу

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗграда Европске комисије у Бриселу, Белгија
Зграда Европске комисије у Бриселу, Белгија - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ каже да Унија помно прати ситуацију  у вези с руским блогером Алексејом Наваљним и да од руске владе очекује да спроведе детаљну и транспаренту истрагу.
„Европска унија најодлучније осуђује тровање руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног. Примена хемијског оружја у било којим околностима је недопустива и представља кршење међународног права“, наводи се у саопштењу високог европског званичника.

Важно је, каже Борељ, да руска влада спроведе детаљну и транспарентну истрагу покушаја убиства Наваљног. Он додаје да одговорни морају бити приведени правди.

Раније данас немачка влада је саопштила да су војни токсиколози установили да је Наваљни отрован супстанцом из групе „Новичок“.

На иницијативу болнице „Шарите“ специјализована лабораторија Бундесвера спровела је токсиколошке анализе користећи узорке добијене од Алексеја Наваљног.

На тај начин су пружени недвосмислени докази о присуству отровног хемијског нервног агенса из групе „Новичок“, изјавио је портпарол немачке владе Штефен Зајберт.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала