Како сенатори и посланици Думе виде тврдње Берлина о Наваљном: Провокација, без доказа

© Sputnik / Александр Астафьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Владе Русије Михаил Мишустин обраћа се посланицима Државне думе
Председник Владе Русије Михаил Мишустин обраћа се посланицима Државне думе - Sputnik Србија
Пратите нас
Сенатор, пуковник ГРУ Алексеј Кондратјев, сматра да информације о Алексеју Наваљном које је изнела немачка влада представљају провокацији која, уз ситуацију у Белорусији, може да буде део исте кампање против Русије. Реаговали су и други сенатори,депутати Думе истичући да нису предочени никакви докази за тврдње о тровању блогера.

Изразио је и жаљење због тога што Русија стално мора да се бори против политичких, финансијских санкција, трпећи последице хибридних ратова Запада.

Он је подсетио да је Русија 2017. у потпуности уништила своје резерве хемијског оружја, као и да Немачка није предочила никакве материјале у вези са Наваљним тако да је преурањено давати такве бучне изјаве..
„Потребно је истражити, јер једни те исти инхибитори у једном случају могу бити лек а у другом отров“, додао је.

Да је Наваљни био изложен бојевом отрову он би умро за 24 сата и не би имао шансе да преживи, уверен је пуковник.

Кондратјев сматра и да иза ове провокације могу да стоје САД како би се обуставио пројекат „Северни ток 2“.

Поводом тврдњи Берлина да је руски блогер и опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе „новичок“ руски сенатор Константин Косачов сматра да сада своју реч треба да дају хемичари а не политичари.

Своје мишљење изнео је и председник Комитета Думе за међународна питања Леонид Слуцки који истиче да је Русија заинтересована да се установе стварни узроци за оно што се десило Наваљном, као и да је Москва у више наврата показала спремност за сарадњу.

Тврдње о тровању морају бити поткрепљене доказима да се то не би претворило у провокацију.

Заменик Комитета Думе за одбрану Јуриј Швиткин истиче да се Русија не бави производњом хемијских средстава из групе „новичок“. Такве лабораторије налазе се на територији Грузије и САД.

Оптужбе на рачун Русије су апсурдне и без икакве аргументације, доказа.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала