Руски институт објаснио ко је у опасности да се поново зарази короном

© Фото : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Уђи у базу фотографијаПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор центра „Гамалеј“ Александар Гинцбург рекао је да постоји могућност да се особа поново зарази вирусом корона у случају да је први пут вирус прележала ту болест „на ногама“, док за друге случајеве нема научних доказа.
„Није новост да се код људи који су у лаком облику и без симптома, на ногама преболовали вирус, са веома благом температуром, због које нису морали да остају код куће – код њих се имунитет сигурно не развија и потребно је да се вакцинишу. И то што ће се они разболети по други, трећи пут – ту нема ништа ново“, рекао је Гинцбург.

Он је истакао да треба узети у обзир информације о случајевима наводног поновног заражавања короном, али да је „још рано да се те информације третирају као научно поуздане чињенице“.

„Још нисам видео никакве научне публикације о поновном заражавању. Читао сам у популарној штампи, слушао на радију, али у научним часописима нисам читао“, рекао је Гинцбург.

Водећи научник центра „Гамалеј“ Фјодор Лисицин је изјавио да је за сада сигурно потврђен један клинички случај поновног заражавања вирусом корона, преноси „Русија 24“.

Према његовим речима, особа се короном заразила по други пут након 148 дана.

Лисицин је додао да се још један могући случај поновног заражавања короном испитује у Туви, али да за сада није утврђено да ли се заиста ради о поновној инфекцији или не.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала