Тајанствене летелице изнад Лос Анђелеса: Америчка влада ћути /видео/

© Фото : Angie Kings/twitterНеидентификовани хеликоптери лете изнад Лос Анђелеса. Скриншот видеа са Твитера.
Неидентификовани хеликоптери лете изнад Лос Анђелеса. Скриншот видеа са Твитера. - Sputnik Србија
Пратите нас
Корисници друштвених мрежа приметили су да је у уторак увече више војних хеликоптера „зујало“ над Лос Анђелесом. Хеликоптери су, како се извештава, кружили над аутопутевима, лебдели близу земље и спуштали се на врх небодера у центру града.

Америчка војска ћути о недавном низу видео снимака објављених на друштвеним мрежама из ширег Лос Анђелеса на којима се види како неидентификовани затамњени хеликоптери, неки од њих са угашеним светлима, лете изнад града.

На Твитеру је постављено више видео клипова необичне активности, што је подстакло кориснике да питају шта се дешава.

​Тајлер Роговаи, сарадник „Драјва“, рекао је да су хеликоптери били МХ-6 „Литл брдс“ и да су њима пилотирали Војни ноћни сталкери, звани и 160. ваздухопловни пук за специјалне операције, који, наводно редовно учествују у обуци у већим америчким градовима, понекад заједно са морнаричким фокама, ренџерима, маринцима специјалних снага или „Делта форсом“.

„Понекад чак раде са савезним тимовима за директну акцију спровођења закона, попут ФБИ-овог хваљеног тима за спасавање талаца и људи из обавештајне заједнице. Ова врста војних операција у урбаној теренској обуци управо је оно што људи виде вечерас у центру Лос Анђелеса“, рекао је Роговаи.

Новинар, стручњак за војску, додао је да америчка војска обично даје „мало упозорења јавности“ пре почетка вежби, за које је сугерисао да „увек изазивају све од велике забринутости до необичних теорија завере“.

​Хеликоптери су виђени дан после извештаја о необичним активностима полиције и градских комуналних хеликоптера око главних аутопутева Лос Анђелеса.

Два члана 160. ваздухопловног пука за специјалне операције погинула су, а тројица повређена прошле недеље након што се њихов хеликоптер „Блек хок“ срушио на острву Сан Клементе западно од Сан Диега. Почетком августа, десетак маринаца погинуло је након што је њихово амфибијско возило потонуло у близини острва.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала