Ухапшена представница ДПС-а

© Sputnik / Небојша ПоповићГласачко место у Подгорици
Гласачко место у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Милена Орландић, која је у име Демократске партије социјалиста вршила увид у изборни материјал подгоричке Општинске изборне комисије, ухапшена је и задржана у полицији, потврђено је „Вијестима“ у Основном државном тужилаштву Подгорица.

Она је, како је раније данас објављено, покушала да склони два контролна купона бирачких места, како се не би слагали са бројем гласачких листића.

„Државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици дао је налог да се лице М.О. лиши слободе због основа сумње да је извршила кривично дело уништавање докумената о гласању и приведе државном тужиоцу ради саслушања“, изјавила је „Вијестима“ портпаролка Основног државног тужилаштва Подгорица Милица Мандић.

Подсетимо, у Службеној забелешци о раду изборне комисије Главног града Подгорица пише да су 2. септембра у службеним просторијама Скупштине Главног града приликом контроле изборног материјала на бирачком месту 63, од стране овлашћених представника Демократске партије социјалиста (ДПС) склоњени купони са гласачких листића.

Члан комисије Никола Терзић (УРА) је у једном тренутку устао са свог места и гласно казао присутнима да је видео како Милена Орландић (ДПС), једна од овлашћених представника током бројања контролних купона за односно бирачко место, свесно уклања купоне.

Терзић је пришао Орландићевој и на очиглед свих присутних пронашао један контролни купон испод њене ноге, а убрзо након овог купона пронађен је и други испод столице на којој је седела.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала