Митрополија стрепи: Како ће протећи окупљање пред Цетињским манастиром

Пратите насTelegramOdyssey
Митрополија црногорско-приморска обавестила је јавност због великог интересовања и узнемирености верника и других грађана, да су о најављеном окупљању пред Цетињским манастиром, обавестили Одељење безбедности Цетиње, директора Управе полиције Црне Горе Веселина Вељовића и Министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића.

Са њиховим дописом Полицији и МУП-у, како су навели, упознати су и градоначелник престонице, као и Делегација Европске уније и амбасаде Сједињених америчких држава и Уједињеног краљевства у Црној Гори.

Надлежним органима су упутили захтев да данашњи дан прође мирно и да предузму све неопходне активности ради спречавања било каквог нарушавања јавног реда и мира.

Данас до 13 часова нису добили никакву информацију из Управе полиције о поступању по њиховом захтеву, који су јуче поднели, нити су упознати да ли су предузете било какве активности у погледу очувања јавног реда и мира и безбедности грађана и црквене имовине, што је, наглашавају очигледно одступање од досадашње праксе, која је, у сличним ситуацијама, подразумевала комуникацију Полиције са Митрополијом.

"Јавности се обраћамо у неспокојству да ли ће данашње поподне протећи у миру и поретку. Цетињски манастир, као што сви Цетињани добро знају, отворен је за свакога без разлике у националној, идеолошко-политичкој или било каквој другој припадности. Не постоји никакав разлог да се неко окупља пред њим против било кога, а особито не да се Црна Гора брани од овог манастира или некога у њему. Сви житељи манастира, на челу са митрополитом, су доброжелатељи Црне Горе", наводе из Митрополије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала