Москва не намерава да се меша у унутрашње послове Црне Горе

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва не намерава да се меша у унутрашње послове Црне Горе и очекује исто понашање од свих, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Пажљиво пратимо развој изборног процеса у Црној Гори, где је у току сумирање резултата парламентарних избора одржаних 30. августа ове године. Са жаљењем констатујемо да су и у овој кључној фази, када локалне странке и партијске коалиције морају да одреде будућу конфигурацију законодавне и извршне власти, поново су оживеле спекулације о ‘спољном утицају’ на унутрашње процесе у Црној Гори, укључујући и од Русије. Нису искључене ни провокације“, наводи се у коментару Министарства спољних послова.

„Наравно, не намеравамо да се мешамо у туђе унутрашње послове и очекујемо слично понашање од свих којима је стало до стабилности на Балкану“, наглашава се у коментару.

Москва очекује да ће се крај парламентарне кампање у Црној Гори одвијати у мирној атмосфери, а скупштина и влада Црне Горе у новом саставу формулисати приоритете који одговарају интересима њеног народа, закључило је Министарство.

У Црној Гори су у недељу одржани парламентарни избори, на којима је, према прелиминарним резултатима, укупан број гласова опозиције надмашио резултат владајућег ДПС-а и његових коалиционих партнера. Странка Мила Ђукановића, која је владала више од 30 година, у среду је најавила спремност да формира парламентарну већину без радикалне просрпске опозиције, индиректно позивајући еврореформистичку партију УРА на сарадњу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала