Премијер Баварске: „Северни ток 2“ нема везе са Наваљним

© Фото : Maxim ShemetovЛого гасовода Северни ток 2 на цеви направљеној у постројењу за ваљање цеви у Чељабинску
Лого гасовода Северни ток 2 на цеви направљеној у постројењу за ваљање цеви у Чељабинску - Sputnik Србија
Пратите нас
„Северни ток 2“ је комерцијални пројекат који није директно повезан са оним што се десило Алексеју Наваљном, изјавио је телевизији Н 24 премијер Баварске Маркус Зодер.
„Јуче смо добили лоше вести. Ми подржавамо политику канцеларке (Ангеле Меркел) и позивамо Русију да, са једне стране пружи јасне одговоре, а са друге потребан нам је јасан заједнички став Европе… Што се тиче „Северног тока 2“ – то није државни, већ приватни пројекат. По нашем мишљењу, једно није повезано са другим. Иако, морам, признати, тај пројекат у овом случају не изгледа у позитивном светлу“, изјавио је Зодер.

Зодер се налази на челу Хришћанско-демократске уније која је део владајуће коалиције.

Немачка влада је, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила јуче да је руски опозиционар Алексеј Наваљни „отрован“ супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. С тим у вези, портпарол председника Русије Дмитриј Песков изјавио је да Берлин није обавестио Москву о својим закључцима и да Русија нема такве податке. Министарство спољних послова Русије је, са своје стране, истакло да Русија чека одговор Немачке на захтев о ситуацији са Наваљним.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала