Српски председник о могућем сусрету са Трампом: Надам се, али не гарантујем

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПредседник САД Доналд Трамп
Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не може да гарантује да ће се сутра састати са председником САД Доналдом Трампом, али се, каже, нада томе.

„Ако бисмо ноћас завршили разговоре по америчком времену, ми бисмо се спремили и договорили са тимом којих је то пет, шест главних реченица, онда бих имао два, три минута са председником (Трампом). Мислим да ниједан председник то није имао, сигурно не у последњих 40,50 година“, рекао је Вучић новинарима у Вашингтону после разговора са делегацијом Приштине у Белој кући.

Свакако ћемо се, каже Вучић, спремити за то

„Имаћемо добру поруку и за амерички народ и за Србе који живе у Америци“, рекао је Вучић и додао да не жели да нагађа да ли ће доћи до састанка са Трампом.

Вучић је изјавио да ће, уколико се догоди да буде пријема и сусрета на највишем нивоу у Белој кући, то ће значити да српска делегација није незадовољна.

Вучић је рекао да је Иванка Трамп, која се у Вашингтону придружила другој рунди преговора Београда и Приштине, важна особа, као супруга Џареда Кушнера и ћерка Доналда Трампа, те да би она могла у наредном периоду да посети Србију.

„Важна је Иванка, она је говорила о важним темама, о развоју предузетништва на Балкану и посебно о подршци женамау Београду и Приштини. Не бих искључио могућност да посети Србију у наредном периоду, што би било веома важно“, рекао је Вучић

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала