Мило у недељу пева лабудову песму /видео/

© ДПСМило Ђукановић
Мило Ђукановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Издавањем разних саопштења, покушајима махинација и провокација али и организовањем митинга у недељу ДПС и председник те странке Мило Ђукановић певају лабудову песму, оцењује професор Владимир Павићевић из коалиције Мир је наша нација.

Павићевић је уверен да досадашња власт ни на који начин не може да промени изборну вољу грађана, те да неће успети да преотме никог од кандидата за посланике три блока како би намакла потребан један глас за већину у парламенту.

„Тешко ми је да замислим било коју особу са листе три коалиције да би могла да одлучи да пређе на другу страну. Годинама се чека овај моменат, опозиција се припремила и саставила је такву листу кандидата да нема ни теоријске шансе да неко уђе у неки договор са ДПС“, каже он за Спутњик.

© Фото : Спутњику уступио Виктор СмоловићПавићевић је уверен да досадашња власт не може да промени изборну вољу грађана
Мило у недељу пева лабудову песму /видео/ - Sputnik Србија
Павићевић је уверен да досадашња власт не може да промени изборну вољу грађана

Контрамитинг у недељу лабудова песма

На питање страхује ли од инцидената на митингу присталица досадашње власти заказаном за недељу, Павићевић примећује да је незамисливо да председник државе и развлашћене партије у моменту кад је изгубио на изборима организује контрамитинг против свог народа, и то у периоду кад су на снази епидемиолошке мере.

„То је најпрецизније назвати лабудовом песмом. У Црној Гори је таква атмосфера да је победа опозиције запечаћена“, поручује Павићевић, напомињући да је мир данас у Црној Гори највећа вредност.

Представник блока Мир је наша нација најављује и редослед потеза за формирање нове владе. Пошто Државна изборна комисија прогласити финалне резултате тече рок од 15 дана за конституисање скупштине. Павићевић верује да ће након тога бити потребно свега неколико дана за фомирање владе, док на питање Спутњика кога види на месту премијера, одговара:

„Ми кажемо - прве ствари прво, а то значи концепцијска питања, потом структура те владе а онда долазе персонална питања“.

© Tanjug / AP Photo/Risto Bozovic„У Црној Гори је таква атмосфера да је победа опозиције запечаћена“
Мило у недељу пева лабудову песму /видео/ - Sputnik Србија
„У Црној Гори је таква атмосфера да је победа опозиције запечаћена“

Први задатак за владу

Кад је реч о томе шта сматра да су први задаци за владу коалиције три досад опозициона блока, Павићевић истиче да је много тема и посла, зависи о ком се ресору ради.

„Ипак нема дилеме да ће бити суспендовани или ревидирани сви дискриминаторски закони, као што је Закон о слободи вероисповести. Његови најспорнији чланови морају да се бришу или закон у целини“, истиче наш саговорник.

Кохабитација ће најтеже пасти Ђукановићу

Упитан како види сарадњу будуће владе и председника Павићевић оцењује да ће кохабитација најтеже пасти Ђукановићу.

„Он је за ових 30 година навикао да је све како он каже, а сада ће се захваљујући вољи грађана Црне Горе наћи у позицији да мора да следи оно што је политика и одлуке нове демократске реформске владе. Моје је мишљење да ће то нужно да слаби његов утицај у црногорској политици и даље да разграђује његов ауторитет, а то је све добро за будућност Црне Горе“, закључује Павићевић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала