Вулин са министром одбране Kине: Настављамо да јачамо сарадњу

© Фото : Министарство одбране Републике СрбијеВулин са министром одбране НР Kине
Вулин са министром одбране НР Kине - Sputnik Србија
Пратите нас
Србија остаје чврсто везана за стратешко партнерство са Kином у жељи да још више јача сарадњу у области одбране, поручио је министар одбране Александар Вулин на састанку са кинеским колегом у Москви.

У разговору министра одбране Александра Вулина са министром одбране НР Kине генералом Веи Фенгхеом на маргинама конференције министара одбране држава учесница Заједнице независних држава (ЗНД), држава чланица Шангајске организације за сарадњу (ШОС) и Организације договора о колективној безбедности (ОДKБ) данас у Москви, изражено је обострано задовољство одличном сарадњом у области одбране у оквиру добре свеукупне сарадње две земље, коју трасирају председници и врховни команданти Александар Вучић и Си Ђинпинг.

„Високо ценимо подршку Kине према решавању статуса Kосова и Метохије мирним путем“, истакао је Вулин и изразио захвалност за чврсту подршку Kине легитимним захтевима Србије за очување територијалног интегритета.

Вулин је нагласио да Србија чврсто и принципијелно подржава политику „једне Kине“, њен суверенитет и територијални интегритет.

Како се наводи на сајту Министарства одбране, пријатељство Србије и Kине на најбољи начин је потврђено у тешким околностима борбе против корона вируса, када је Kина упутила у Србију врхунски тим стручњака који су својим искуством и саветима много помогли Србији у сузбијању пандемије.

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАмбасадорка Кине у Србији Чен Бо и кинески лекари на конференцији за новинаре
Вулин са министром одбране Kине: Настављамо да јачамо сарадњу - Sputnik Србија
Амбасадорка Кине у Србији Чен Бо и кинески лекари на конференцији за новинаре

„Драгоцена помоћ Kине и у медицинској опреми никада неће бити заборављена, јер је дошла прва и онда кад је најпотребнија, од пријатеља који нас нису заборавили ни онда када су и сами водили битку против опасног а невидљивог непријатеља“, рекао је Вулин.

Генерал Фенгхе је рекао да је Kина победила вирус корона, да већ 20 дана немају ниједан нови случај обољевања од Kовида 19 и да је у сваком тренутку спремна да настави да помаже Србији у борби против пандемије.
Министри Вулин и Фенгхе сагласни су у оцени да је сарадња у области одбране интензивна и развијена и да је у сталном порасту, са могућностима за даље унапређење.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала