Шојгу: Извиђачке активности авијације НАТО код руских граница у знатном порасту

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаШојгу: Извиђачке активности авијације НАТО код руских граница у знатном порасту
Шојгу: Извиђачке активности авијације НАТО код руских граница у знатном порасту - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски министар одбране Сергеј Шојгу констатовао је да се број летова извиђачке авијације НАТО у близини руских граница у последње време повећао за 30 одсто у односу на прошлу годину.
„У последње време државе Северноатлантског савеза појачале су извиђачке активности. Интензитет примене извиђачких авиона у близини граница Русије повећао се за више од 30 одсто у односу на прошлу годину. У августу прошле године било је 87 летова, а сада - 120“, рекао је Шојгу новинарима након завршетка Међународних војних игара.

Само од 23. августа до 2. септембра руска авијација је минимун десет пута узлетала како би пресрела извиђачке авионе НАТО изнад Балтичког, Баренцовог и Црног мора, додао је он.

Раније данас руски ловачки авион МиГ-31 подигнут је како би пресрео норвешки извиђачки авион изнад Баренцовог мора. То је четврти пут од почетка септембра да долази до пресретања норвешких извиђачких авиона изнад Баренцовог мора.

Милитаризација Црноморског региона

Шојгу је упозорио и на намеру НАТО да изврши милитаризацију Црноморског региона.

Како је навео, амерички бородови  и бродови њихових савезника из групе земаља које не чине тај регион редовно улазе у акваторију Црног мора.

Такође, Алијанса развија војну инфраструктуру источноевропских савезника - модернизују се аеродроми, војно-поморске базе, луке, путеви и железнице. Подижу се објекти за смештај војних јединица, складишта наоружања, технике, рекао је министар.

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала