Српски аутомобилски ас надомак титуле шампиона: Борковић најбржи и у Чешкој /видео/

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаДушан Борковић, возач ауто-трка
Душан Борковић, возач ауто-трка - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски аутомобилски ас Душан Борковић остварио је још једну победу у ТЦР Источна Европа и освојио нових 25 бодова на првој трци на стази Брно у Чешкој. У генералном поретку српски возач доминира, са до сада освојених максималних 125 бодова и надомак је титуле шампиона.

Након одличних квалификација и освојене пол позиције у обе трке, Борковић је сјајним стартом и одличном вожњом током целе трке чврсто држао прву позицију и кроз циљ прошао са готово осам секунди предности у односу на другопласираног Сандра Соубека, који је иза себе оставио Пољака Јаблонског, преноси Танјуг.

Наш возач M1RA тима у сарадњи са НИС Петрол рејсинг тимом и данас је био незаустављив, сада је већ извесно, у освајању титуле шампиона ТЦР Источна Европа.

„Задовољан сам вожњом и могу рећи да је све био како треба, осим што сам унутар аутомобила осетио проблем са додатим килограмима које имам и овог викенда. Баласт се највише одразио на гуме које су се немилосрдно трошиле јер стаза у Брну, за разлику од оне у Словачкој, има доста промена праваца и нема времена да се гуме мало охладе. Најважније је да се овај проблем није одразио на моју вожњу и надам се да ће тако бити и сутра. Иако је већ сада извесно да сам освојио титулу шампиона, ја једва чекам сутрашњу трку, као и последњи тркачки викенд на Хунгарорингу и надам се да ситуација са вирусом корона, неће ништа променити“, рекао је Борковић.

Сутрашњу трку на стази Брно у Чешкој Борковић вози од 14 сати.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала