Учешће мањина у новој влади је кључ помирења: Бечић о подршци Бошњачке странке

© FB/ Aleksa BecicАлекса Бечић
Алекса Бечић - Sputnik Србија
Пратите нас
„Учешће Бошњачке странке, албанских странака и свих других мањинских партија у власти јесте кључ помирења, међурелигијског и међунационалних поверења“, поручио je лидер коалиције „Мир је наша нација“ Алекса Бечић.

Он се у име Демократске Црне Горе захвалио Бошњачкој партији „на потврди наших партнерских и пријатељских односа које смо гајили од оснивања Демократа“.

Бошњачка странка раније данас је оцијенила да Демократска Црна Гора треба да буде окосница нове власти, те да им изборни резултат за то даје легитимитет.

„Демократе са Бошњачком странком имају веома добру комуникацију и висок степен сарадње како у Црној Гори, тако и на међународном плану, у оквиру ЕПП-а. У складу са тим, изражавамо задовољство што ће се та сарадња наставити и даље снажно продубљивати. Демократе, као партија са снажном проевропском и прозападном оријентацијом, сматрају да нема власти и нема стабилне владе у Црној Гори без учешћа мањинских партија. Више пута смо јасно истакли да овакав принцип треба да постане правило у Црној Гори. Верујем и радујем се ако би и албанске партије изразили спремност да заједно градимо европски пут Црне Горе и свих њених грађана, јачањем, а не променом спољнополитичких приоритета и европске оријентације Црне Горе“, навео је Бечић.

Он је поручио да је помирење у Црној Гори „било и основно опредељење коалиције ’Мир је наша нација‘ јер Црна Гора може бити јака, напредна и европска само ако је помирена, а може бити помирена само ако у у свим владама Црне Горе учествују и мањинске партије“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала