Моја Русија: Са Лазанским у „војном Дизниленду“

© Sputnik / Оливера ИкодиновићМеђународне војне игре „Армија 2020“ – финале
Међународне војне игре „Армија 2020“ – финале - Sputnik Србија
Пратите нас
Упркос пандемији вируса корона која је претила да највећи сајам оружја и војне технике у свету – Форум „Армија 2020“ буде отказан, то се на задовољство свих љубитеља наоружања и војне опреме није догодило, па је форум одржан уз поштовање свих санитарних и епидемиолошких мера.

Сваке године овај форум, који се одржава у Русији, окупља све већи број излагача, учесника и посетилаца, а у овогодишњем форуму учествовало је око 1.500 компанија, које су представиле више од 28 хиљада експоната, оружја, војне и специјалне технике.

Укупна површина статичке експозиције износила је 320 хиљада квадратних метара, што је за 60 хиљада квадрата више него прошле године.

Представљени су најновији модели руског наоружања, закључени су велики уговори не само између компанија, већ и између држава.

На форуму „Армија“ могу се изблиза видети тенкови, најсавременији војни роботи, противваздушни и ракетни системи, борбена возила, авиони, хеликоптери, ратни бродови и дронови које користи руска војска, као и перспективни типови оружја и војне технике који ће тек ући у наоружање. Посебну пажњу привлаче „армате“, „панцири“, „букови“, „калашњикови“, беспилотне летелице, али и остало руско наоружање.

Списак новина је дугачак – од смарт оружја до ракетних система, па је седам дана трајања форума прекратко време да се све види и обиђе.

Шта је на амбасадора Србије у Москви Мирослава Лазанског оставило најјачи утисак, сазнајте у новој епизоди „Моје Русије“.

Новинарка Спутњика Oливера Икодиновић у видео-блогу „Моја Русија“ води вас сваке друге недеље на вама позната, али и скривена места Москве и Русије. Завирите са нама у различите кутке Русије и њене престонице, упознајте њихове лепоте и традицију и осетите дух земље и душу Руса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала