Руски авиони Ту-142 на задатку у бескрајним ширинама Арктика /видео/

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПротивподморнички авиони Ту-142
Противподморнички авиони Ту-142 - Sputnik Србија
Пратите нас
Посаде авиона Ту-142 руске противбродске авијације Северне флоте истражиле су Арктик, саопштила је прес служба Северне флоте.
„Две посаде противбродске авијације Северне флоте Ту-142 су летеле изнад Арктика. Један од задатака је било извиђање леда дуж трасе бродова и пловила арктичке групе Северне флоте, која је активна у источном делу Карског мора, поред обала полуострва Тајмир“, наводи се у саопштењу прес-службе.

Током лета посаде авиона су истраживали стање леда у морима руског дела Арктика и испуњавале друге задатке, после чега су се успешно вратиле у базу.

Како су навели у прес служби, информације које је посада прикупила о стању леда, су пренете на водећи брод арктичке групе Северне флоте – противподморнички брод „Североморск“.

Подсетимо, руски авиони ТУ-142 су у јуну изводили летове изнад неутралних вода Баренцовог и Норвешког мора, који су трајали 12 сати. На неким деловима пута, авионе су пратили норвешки ловци Ф-16 из базе са Исланда.

У марту је Северноамеричка команда за противваздушну одбрану (НОРАД) изјавила, да су амерички ловци Ф-22 и канадски ЦФ-18 пресрели два руска извиђачка авиона Ту-142 поред обале Аљаске. 

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала