Путин и саудијски краљ о руској вакцини против вируса корона

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и краљ Саудијске Арабије Салман бин Абдел Азиз ел Сауд након састанка у Ријаду
Председник Русије Владимир Путин и краљ Саудијске Арабије Салман бин Абдел Азиз ел Сауд након састанка у Ријаду - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин имао је телефонски разговор са краљем Саудијске Арабије Салманом бин Абдел Азиз ел Саудом током кога су разговарали о перспективама заједничке производње руске вакцине против вируса корона, саопшила је прес-служба Кремља.

Разговор се одржао на иницијативу саудијске стране.

„Разговарано је о колективним напорима у циљу превазилажења негативних последица пандемије вируса корона за светску економију и финансије, као и о иницијативи коју је председник Русије изнео на ванредном самиту Г20 у марту о формирању 'зелених коридора' за међусобне испоруке лекова, хране, опреме и технологије. Посебна пажња је посвећена перспективама заједничке производње руске вакцине против вируса корона“, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, лидери су задовољни реализацијом споразума у формату ОПЕК+, што је омогућило да се стабилизује ситуација на светским тржиштима енергената.

Између, осталог, разговарано је и о припреми за састанке Г20 у новембру ове године.

Такође се наводи да су Путин и Салман разговарали и о различитим аспектима билатералне сарадње.

„Потврђена је обострана жеља за ширењем веза у трговинско-економској и информационој сфери“, саопштено је из Кремља.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала