Алармантан апел Марин ле Пен: Французи, пробудите се!

© AP Photo / Jacques BrinonПредседница француске десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен
Председница француске десничарске партије Национални фронт Марин ле Пен - Sputnik Србија
Пратите нас
Потребни сте републици, Французи, пробудите се! Ову алармантну поруку нацији послала је лидерка Националног окупљања Марин ле Пен у свом говору у недељу, приликом првог политичког обраћања после летњих одмора. Био је ово уједно и први говор као својеврсни увод у кампању, годину и по пре председничких избора.

Две трећине говора, дугог четрдесетак минута, Марин ле Пен је посветила безбедносној ситуацији. Из Фрежиса, на Азурној обали, града у коме је на власти њена странка, лидерка Националног окупљања је између осталог истакла да се безбедносна криза огледа и у систематској "антиполицијској кампањи", као и у порасту деликвенције, обрачуна локалних банди, али и у "антифранцуском, па чак и анбителом расизму".

Актуелног француског председника Емануела Макрона је критиковала и због тога што је, по њеним речима, ослобођено десет хиљада криминалаца који нису до краја издржали казну. За тешку безбедносну ситуацију окривила је истовремено и "анархичну и неконтролисану имиграцију", али је и нагласила да не жели да повлачи паралеле између странаца који поштују француске законе и оних који то не раде.

Друга важна тема којој је посветила остатак свог говора је економска ситуација. Ле Пенова је нагласила да је тренутно на делу процес распада мондијализма, преносе "Новости".

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала