Полиција тражи једну од вођа белоруске опозиције која је нестала

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаМитинг возле здания Национальной Белтелерадиокомпании в Минске
Митинг возле здания Национальной Белтелерадиокомпании в Минске - Sputnik Србија
Пратите нас
Једна од првих људи белоруске опозиције Марија Колесњикова нестала је данас у Минску. Белоруска полицији је покренула истрагу.
„Рођаци Марије Колесњикове су поднели полицији пријаву о њеном нестанку. Речено им је да је пријава примљена и да је траже“, саопштио је на свом Телеграм-каналу Виктор Бабарико, бивши кандидат за председника.

Током дана нико није могао да ступи у контакт са неколико чланова опозиционог Координационог савета: Маријом Колесњиковом (чланица председништва), Иваном Кравцовом (извршни секретар) и Антоном Родњенковом (представник за медије). Није познато где се налазе.

Белоруска опозиција: Са три члана Савета не можемо да ступимо у контакт - Sputnik Србија
Белоруска опозиција: Са три члана Савета не можемо да ступимо у контакт

Јутрос је белоруски портал „ТУТ“, позивајући се на очевице, саопштио „да су јутрос неки људи увели Колесњикову у аутобус са натписом „Свјаз“, који је стајао поред Националног музеја и отишли у непознатом правцу“. 

Медији су јављали да је могуће да је Колесњикова била приведена у полицију, што је касније демантовано.

Министар иностраних послова Немачке Хајко Мас упозорио је белоруског лидера Александра Лукашенка да би ЕУ могла увести санкције, због нестанка Колесњикове. Он је рекао да, ако Лукашенко не промени политику, ЕУ ће предузети одговарајуће мере. 

Подсетимо, протести у Белорусији се одржавају од 9. августа када је на председничким изборима победио Лукашенко, који је на месту председника од 1994. године. Опозиција није признала резултате избора.

Прочитајте још:

https://www.interfax.ru/world/724935

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала