Дачић прокоментарисао гест Захарове

© Фото : Facebook/Maria ZakharovaМарија Захарова, Ивица Дачић и Сергеј Лавров
Марија Захарова, Ивица Дачић и Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да је непотребан и непромишљен потез портпаролке Министарства иностраних послова Русије Марије Захарове и да је створио непотребну тензију у односима две земље.

Он је за ТВ Хепи нагласио да је важно што се укључио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, који је рекао да то не одражава лични став руске администрације, да смо браћа, пријатељи и стратешки партнери и да настављамо даље.

„Ово је непотребан и непромишљен потез Захарове који је створио непотребну тензију у нашим односима. Зато је било потребно да се Лавров чује са председником и да се спусти лопта“, рекао је он.

Наводи да ово треба да буде свима поука да се не треба „играти“ са таквим стварима, па чак и да је у питању лош превод и да њена објава није имала везе са председником Александром Вучићем него са Доналдом Трампом, „слика је слика“ и да то изазива негативне реакције у Србији.

„Драго ми је и значајно је да се сам Лавров, први човек руске дипломатије, укључио у затварање случаја“, рекао је Дачић, преноси Танјуг.

Министар каже да је у Министарство спољних послова позвао руског амбасадора у Србији Александра Боцан- Харченка да му усмено тражи објашњење тог потеза.

„Пре састанка позвао ме Сергеј Лавров. Он ми је пренео да је жестоко критиковао Захарову, да се она правдала да се то није односило на Вучића већ на Трампа. Рекао ми је да ће се Захарова извинити, да то не одражава лични став руске администрације, да смо браћа, пријатељи и стратешки партнери и да настављамо даље“, навео је министар.

Наглашава да је важно да Србија са Русијом наставља сарадњу и стратешко партнерство, а да је то потврдио и председник Вучић који је рекао да то неће оставити последице на наше односе.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала