Додик: Упутићу захтев за премештање амбасаде БиХ у Јерусалим

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICМилорад Додик
Милорад Додик  - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће данас упутити захтев Председништву да амбасада БиХ буде премештена из Тел Авива у Јерусалим, јер је то интерес САД.

„Очигледно је да је ово високи интерес САД, што смо могли да видимо и пре неколико дана када је председник Србије Александар Вучић био у Вашингтону. Зашто ми то не бисмо урадили ако нам је стало до америчке подршке“, рекао је Додик у обраћању на посебној седници Народне скупштине Републике Српске.

Он је навео да ће то рећи и заменику помоћника државног секретара САД Метјуу Палмеру који долази у посету Сарајеву, преноси РТРС.

„Премештање Амбасаде у Јерусалим значило би и за Израел и САД и ако председник САД Доналд Трамп на томе инсистира, онда како се може директнија ствар добити од мене“, рекао је Додик.

Комшић: Додик лицемеран и смешан

Поводом Додикове најаве огласио се члан Председништва БиХ Жељко Kомшић који је сматра „лицемерном и смешном“.

© Фото : PREDSEDNISTVO SRBIJEЖељко Комшић
Додик: Упутићу захтев за премештање амбасаде БиХ у Јерусалим - Sputnik Србија
Жељко Комшић

„Ово Додиково залагање за, како он каже, америчке интересе је лицемерно, а чак и смешно. Оно долази од човека са америчке црне листе. Додик би да буде против НАТО-а, да се се противи заједничкој БиХ и САД против тероризма, да одбија америчке посматраче на изборима, па нема човека у БиХ који је више против америчких интереса“, тврди Kомшић, преноси Танјуг.

Тврди и да Додик на овај начин жели да, како наводи, прикрије свој сукоб са америчком администрацијом.

„О оваквим популистичким предлозима нема приче“, рекако је Kомшић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала