Изненадни састанак: О чему су разговарали шефови „Тесле“ и немачког ауто-гиганта

© REUTERS / Callaghan O'HareИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија
Пратите нас
Извршни директор „Тесле“ Илон Маск недавно је поводом посла посетио Немачку, али нико није очекивао да ће се том приликом састати и са генералним директором „Фолксвагена“ Хербертом Дајсом.

Било је доста медијских извештаја о недавном путовању извршног директора „Тесле“ Илона Маска у Немачку. Изгледа да је земљу посетио из неколико разлога. Знамо да „Тесла“ тамо послује, јер наставља да испоручује аутомобиле у то подручје, а такође је у процесу изградње Гигафекторија ван Берлина.

Маск је такође посетио „Кјурвак“ како би проценио напредак компаније током њеног партнерства са „Теслом“. Циљ пројекта је производња РНА штампача намењених дистрибуцији предстојеће вакцине за вирус корона коју ће та компанија да производи. Поред тога, Маск се састао са немачким званичницима везаним за подршку Гигафакторију у Берлину. Извештаји кажу да су састанци били позитивни, преноси портал Мотор1.

© Sputnik / Mikhail Fomichev  / Уђи у базу фотографијаГенерални директор „Фолксвагена“ Херберт Дајс састао се са Маском у Немачкој
Изненадни састанак: О чему су разговарали шефови „Тесле“ и немачког ауто-гиганта - Sputnik Србија
Генерални директор „Фолксвагена“ Херберт Дајс састао се са Маском у Немачкој

Према „Електреку“, Маск се још мало забавио, а да тога нисмо били свесни, иако смо то требали да предвидимо. Генерални директор „Фолксвагена“ Херберт Дајс састао се са Маском. Њих двојица у шали кажу да су у „броманси“, што значи да су добри пријатељи. У основи, Дајс веома поштује Маска и „Теслу“ због покретања револуције електричних возила, што је далеко од неких других у индустрији. Маск је такође пожелио „Фолксвагену“ срећу са електричним возилима и рекао да компанија дефинитивно има оно што је потребно за успех.

Наводно је Маск скренуо на аеродром Брауншвајг како би се састао са Дајсом док је био у Немачкој. Извештај „Ханделсблата“ гласи:

„Када је приватни авион Илона Маска, ’Галфстрим 650‘, полетео са аеродрома Берлин-Шенефелд у среду у 21.17, сви су помислили: Посета ’Теслиног‘ шефа Немачкој је завршена. Али само 26 минута касније авион је слетео на аеродром Брауншвајг. Разлог за заустављање била је посета шефу ’Фолксвагена‘ Херберту Дајсу“.

Званичник „Фолксвагена“ потврдио је састанак два извршна директора, али нису детаљно објаснили природу састанка.

Штавише, прича каже да је Дајс обезбедио довожење „Фолксвагенових“ електричних возила ИД.3 и ИД.4 како би их Маск видео док је био на аеродрому.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала