Немачка лекарска комора: Не можемо учествовати у истрази о Наваљном

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаАлексеј Наваљни
Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Савезна лекарска комора Немачке саопштила је да не може да учествује у истрази случаја руског опозиционара Алексеја Наваљног, јер је то прерогатив државних органа.
„Савезна лекарска комора је веома забринута због здравственог стања Алексеја Наваљног и подржава захтеве федералне владе упућене руској влади да се потпуно разјасне околности које су довеле до тог, по живот опасног, погоршања здравственог стања“, саопштила је прес-служба коморе.

Такође су додали да су им доставили медицинске податке о инциденту с Наваљним и да не сумњају у „квалитет лекарских прегледа колега у Немачкој“ које су урадили Наваљном.

„По немачком закону, даља испитивања може иницирати само породица. Савезна лекарска комора не може учествовати у истрази, јер није државни орган. Истрага је прерогатив државних органа“, саопштила је прес-служба.

Раније је председник руске Националне лекарске коморе Леонид Рошаљ саопштио да је упутио писмо немачком колеги Клаусу Рајнхарту у којем је предложио формирање заједничке комисије две коморе која би се позабавила случајем Наваљног.

Немачка влада је, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила прошле недеље да је Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „новичок“.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала