Руски амбасадор Британцима: Неприхватљиво је оптуживати Москву без доказа

© Sputnik / Алекс Макнотон / Уђи у базу фотографијаАмбасада Русије у Лондону
Амбасада Русије у Лондону - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин саопштио је званичницима Министарства иностраних послова Велике Британије да су неприхватљиве неосноване оптужбе у вези случаја руског блогера Алексеја Наваљног.
„Руска страна је нагласила да су неприхватљиве неосноване оптужбе и политизација питања које је чисто медицинске и правне природе. Такође је била изражена заинтересованост за утврђивање свих чињеница, везаних за инцидент. Објашњени су кораци које је с тим у вези предузела Русија. Скренута је пажња да немачка страна није спремна да пружи одговор на званични захтев (о сарадњи у истрази) који су упутили руски надлежни органи“, саопштили су у амбасади Русије.

„Због претпоставке да је Алексеј Наваљни отрован забрањеним хемијском супстанцом Андреј Келин је потврдио пуну приврженост Русије својим обавезама из Конвенције о забрани хемијског оружја“, додали су у Амбасади.

Подсетимо, амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин позван је данас у Министарство иностраних послова због случаја Алексеја Наваљног. Нешто раније саопштено да је руски блогер Алексеј Наваљни изашао из вештачке коме у берлинској болници „Шарите“.

Немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, објавила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. Ове наводе руска страна негира и тражи да јој се доставе конкретни подаци из болнице где се лечи Наваљни.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала