Руски ракетни „пламен сунца“: Непријатељ нема шансе /видео/

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаТешка ракетни систем "ТОС-1А "Солнцепек"
Тешка ракетни систем ТОС-1А Солнцепек - Sputnik Србија
Пратите нас
Припадници Снага за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Источног војног округа Русије поразиле су условног противника на полигону Сергејевски у Приморском крају уз помоћ тешких ракетних система бацача пламена „Солнцепек“ (пламен Сунца) , преноси телевизија „Звезда“.

Беспилотне летелице „Орлан“ су откриле „непријатељска“ оклопна возила на удаљености од два километра. Јединице тешких система бацача пламена „Солнцепек“ су поразиле мете појединачним гађањима.

Термобаричне ракете велике снаге које користе системи „Солнцепек“ имају огромну моћ разарања: због пада притиска који се ствара након експлозије, и високе прецизности гађања, противник нема - никакве шансе.

Систем је направљен је 2001. године на бази шасије тенка Т-72. Систем је предвиђен за ватрену подршку моторизованих и тенковских јединица. „Солнцепек“ је опремљен модернизованим лансирним системом, као и аутоматизованим системом за навођење.

Русија је једина земља на свету у којој се таква опрема развија и производи. Показала је своје јединствене карактеристике током оружаних сукоба у Ираку и Сирији.

Прочитајте још:

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала