Скуп у Подгорици – крик очајника и покушај притиска на Абазовића

© Sputnik / Небојша ПоповићМитинг тзв. црногорских патриотских организација у Подгорици.
Митинг тзв. црногорских патриотских организација у Подгорици. - Sputnik Србија
Пратите нас
Крик очајника и покушај да се спречи осипање ДПС-а. Новинар Марко Вешовић тако види митинг тзв. патриота одржан у Подгорици. Немам дилему да је то био скуп Мила Ђукановића усмјерен ка томе да подржи хомогенизацију унутар сопствених редова, али мислим да такав скуп будуће године у ово вријеме не би бројао ни пола људи који су ту синоћ били, каже он.

Скуп у Подгорици био је, како оцјењује Вешовић, покушај Ђукановића да прикаже да и даље иза себе има организовану и јаку структуру, и да покуша да изврши притисак на Грађански покрет УРА и Дритана Абазовића, с поруком да је Црна Гора угрожена, те да сада УРА треба да је спасава.

© FB/Dritan AbazovicСкуп у Подгорици покушај да се изврши притисак на УРА и Дритана Абазовића
Скуп у Подгорици – крик очајника и покушај притиска на Абазовића - Sputnik Србија
Скуп у Подгорици покушај да се изврши притисак на УРА и Дритана Абазовића

Крик очајника

„Али све је то осуђено на пропаст, и све је то крик очајника који види да је изгубио власт на изборима које је он организовао под његовим условима, и у термину који њему одговара, што побједу опозиције и нове већине чини још фантастичнијом и величанственијом“, коментарише Вешовић за Спутњик.

Он примјећује да је на самом скупу било много мање људи него што је то полиција тенденциозно представила.

„Овај скуп није био ни по чему већи од скупа који су прошле године организовали представници покрета „Одупри се“, а тада је полиција тврдила да је било неких 15-20 хиљада грађана. Како то сада одједном 50 хиљада грађана, како то да полиција у свом саопштењу објављује фотографије са скупа? Све то упућује да ко год је радио то саопштење полиције, евидентно је био јако пристрасан и стао је на страну организатора синоћњег скупа“, каже Вешовић.

Дугогодишњи новинар ДАН-а сматра и да би било занимљиво да видимо ко су стварни организатори скупа, с обзиром да се помињу нека патриотска удружења за која, како Вешовић признаје, он никада није чуо.

Брутално прекршене мјере против короне

Наш саговорник се осврнуо и на чињеницу да је синоћњи „патриотски“ скуп у Подгорици организован уз, како каже, брутално и скандалозно кршење мјера Националног координационог тијела за заразне болести (НКТ), а које предлаже да се на отвореном не сабира више од 100 грађана.

„А да ствар буде још ужаснија у првим редовима био је нико други до координатор НКТ-а Милутин Симовић, иначе потпредсједник одлазеће Владе који је на свом Фејсбук профилу директно преносио такав један скуп. Не вјерујем да игдје у Европи или шире можемо наићи на такав један примјер. Десило се такође и то да у првим редовима овога скупа бива виђен Блажо Ђукановић, син још актуелног предсједника државе који овдје очигледно брани неке другачије тековине од оних за које се номинално залаже. Ја немам никакву дилему да он тамо не иде да брани Црну Гору коју нико не напада, већ своје милионске бизнисе, привилегије и све оно што је карактерисало владавину ДПС-а“, увјерен је Вешовић.

© Sputnik / Небојша ПоповићМитинг тзв. црногорских патриотских организација у Подгорици.
Скуп у Подгорици – крик очајника и покушај притиска на Абазовића - Sputnik Србија
Митинг тзв. црногорских патриотских организација у Подгорици.

Јово Капичић се нуди као борац за црногорску ствар

Наш саговорник додаје да му је као грађанину и младом човјеку било непријатно и тешко разумљиво што су организатори са бине пустили дио говора Јова Капичића који је, како подсјећа, по злу препознат као управник Голог отока и који је требало да одговара за бројне злочине које је починио.

„Умјесто тога, он се људима са бине нуди као некакав борац за црногорску ствар што је потпун несхватљиво и неприхватљиво“, јасан је Вешовић.

Он закључује да, осим покушаја консолидације и збијања страначких редова ДПС-а, синоћњи скуп политички није имао никакав смисао јер учесници нису оспорили резултате избора, те да нико никоме није дао јасно и логично објашњење од кога они то бране Црну Гору, с обзиром да је, колико је нама у Црној Гори познато - нико није ни напао.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала