Шта каже Пољска о пресретнутом телефонском разговору о Наваљном ?

© Depositphotos.com / DroneInWarsawЗастава Пољске у Варшави
Застава Пољске у Варшави - Sputnik Србија
Пратите нас
Пољско Министарство спољних послова демантује информације о телефонском разговору између представника Варшаве и Берлина у вези са стањем руском блогера и опозиционара Алексеја Наваљног.
„Демантујемо белоруске информације о томе да се одиграо телефонски разговор између Варшаве и Берлина у којем је наводно требало да представници власти две земље признају да није било никаквог тровања Алексеја Наваљног“, наводи се у саопштењу пољског Министарства.

Немачка влада је, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила прошле недеље да је блогер „отрован“ супстанцом из групе хемијских бојних отрова „новичок“

Белоруски председник Александар Лукашенко је потом, током посете руске делегације на челу с премијером Михаилом Мишустином Минску, саопштио да је пресретнут разговор Варшаве и Берлина и да је изјава немачке канцеларке Ангеле Меркел о тровању руског опозиционара Алексеја Наваљног — фалсификат.

Затим је државна телевизија Белорусије током протеклог викенда објавила наводни снимак пресретнутог разговора Берлина и Варшаве на којем се, између осталог, чује како представник Немачке каже да у случају тровања Наваљног доказ није толико важан јер су „у рату сва средства дозвољена“.

У прилогу телевизије је наведено да је Белорусија предала снимак руској Федералној служби безбедности.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је с тим у вези рекао да ће ФСБ вероватно информисати председника Русије своје закључке у вези са снимком.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала